Lillepeenrad ilusamaks

Kaks nädalat tagasi jalutasime kogukonna inimestega mööda Koongat ringi ja jõudsime ringiga KoKo juurde ka ning siis vaatasin neid "lillepeenraid" mis ei ole kümneid aastaid enam seda nime tegelikult kandnud ja tundus ainuõige otsus, et tuleks neisse natukene elu "sisse puhuda" ja korda teha. Kuna kevadel on kodudes ka väga palju tegemist ja nokitsemist, siis leidsime koos kogukonnaliikmetega selle aja õhtupoolikutel kui kodused asjad olid selleks päevaks lõppenud. Esimesel õhtupoolikul võtsime ette esimese lillepeenra- selle sättimine ja kaevamine, et ta tunduks uuesti nagu lillepeenar võttis aega max 3 tundi ja oli silmal juba ilus vaadata. Kivi ääred lillepeenra kõrval said puhtaks ja selgelt on näha kus nüüd lillepeenar asub ja esimesed nartssisidki on sealt juba tärkmas. 
 



Paar õhtut hiljem võtsime ette teise "lillepeenra" kust reaalselt kaevasime muru välja ja otsisime kohta kust see lillepeenar lõppeda võiks. Selle lillepeenraga läks tunduvalt kauem aega, aga asi on seda väärt. Tänaseks on silmal palju ilusam vaadata, et KoKo ümbrus vaikselt muutub ilusamaks. Kui mina ja Laura lillepeenart kaevasime siis meie aktiivne noor Kerttu puhastas jõusaali ukse esist mis oli täielikult sambla all, kuid nüüd tänu Kerttule on see puhas. 
Lillepeenardest veel nii palju, et see aasta ei plaani me mitte ühtegi lille ega taime sinna juurde istutada ja plaanime vaadata mis sealt üldse välja tuleb. 





Samm sammult jõuame me lähemale oma eesmärkidele ja sellele, et KoKo seest ja ümbruselt oleks lähemal lõpp tulemusele. Ning sellega seoses- kus viga näed laita, seal tule ja aita. Sest koostöös peitub võlu ja me kõik saame panustada oma kogukonna arengusesse ning selle korrashoidu :)! 
Ja kindlasti ei ole ainult KoKo ümbrus oluline vaid terve kogukond ja Eesti. 
Prügi käib prügikasti mitte maha. Kui sa jõuad pakendi koos sisuga välja viia, siis sa jõuad tühja pakendi ka prügikastini toimetada. 
Lääneranna noortevolikogu on ka see aasta teinud üleskutse prügimaratonile, mille kohta infot leiad SIIT. Võta kott kaasa, sõber seltsi minge jalutage ja korjake prügi kokku. 

Kohtume varsti! 
#OleSÕBRALIK #BeFRIENDLY
Tegevust on toetatud läbi Euroopa Solidaarsuskorpus projekti

 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Koonga jõusaal

KoKo Kohvikupäev