Kogukonna köögi rajamine

Koonga kogukonna köögi rajamine vajalikkus on meil olnud algusest peale. Kui meil avanes võimalus teha KOP'i projekt kogukonna köögi rajamiseks siis me kasutasime kohe võimalust. Arutasime alguses läbi ka kogukonna liikmetega, kuna vabatahtlikult on vaja selleks panustada ning aega ja tegevusi vaja planeerida. 

Alustame algusest- ruume üle vaadates saime aru, et seal kus kunagi on olnud köögi moodi ruum seal see enam ei toimi-ruum oli kitsas ning ruumi ei olnud kahel inimesel seal liikumiseks. Kasutasime ära nö nõudepesemiseruumi mis on tunduvalt suurem ning mahutab rohkem inimesi. 

Alguses vedasime välja vanad asjad ruumist, pesime põrandad ning seinad. Pahteldasime ära vanad kahhelplaadid, et köögi üldmulje jääks ilusam- peale pahteldamist värvisime seinad ära ka. Põrandal on ka vana plaat, kuna ka see üldmuljet tugevalt rikkus siis sinna peale sai pandud puidu imitatsiooniga linoleom- üldmulje tunduvalt etem. 

Algselt oli meil seal köögiruumis ka väikene lisaruum- mille kasulikkusest ei saanud meie aru ning lammutasime selle maha ning see andis väga palju ruumi ning valgust juurde. Sellest nurgast sai nö nõudepesu nurk kus on kraanikauss ning nõudepesumasin. 

Köögitehnika tellisime ära juba septembris, kuid selleks ajaks olid veel remonditööd tegemata. Kuid tänu köögitehnikale oli meil võimalik teha siiski noortega koos KoKo esimene kohvikupäev: https://koongakogukond.blogspot.com/2021/09/koko-kohvikupaev.html . Mis sai võimalikuks ainult olemas olevale köögitehnikale. 

Torutöödega tegeles OÜ Toigart, kus kogukonna liikmed vaatasid, õppisid ning vajadusel ka lõid käed külge, et aidata meie köögi valmimisele võimalikult palju juurde. 

Elektritöid teostas OÜ Merkvik. 

Esialgne plaan oli köögimööbel ise valmistada, kuid aja halva planeerimise, haiguste laine ning vabatahtlikke ajanappuse töttu. Kuid lõpuks soetasime mööblikomplekti ning panime sellele ühiselt kokku ning paika. Kuid siiski kraanikausi kapi ehitas meie üks väga tubli vabatahtlik ise, ning see on imeline. 

Kuna projekti ajakava muutus tunduvalt siis ühiseid toidu teemaõhtuid hakkame läbi viima september 2022 ning kindlasti korraldame veel KoKo kohvikupäeva- tänaseks on selle korraldamine palju mugavam- tänu kogukonna köögi rajamisele. 

Tänu kogukonna köögi rajamisele on tekkinud palju huvilisi ka kogukonna ruumide rentimiseks- sest nüüd on võimalus teha kohapeal toitu, pesta nõudepesumasinas nõusid, hoiustada toitu. Köögi rajamine on väga andnud juurde ühise asja nimel pingutamist, ühtuse tunnet. 

See kõik sai võimalikuks tänu Kohaliku Omaalgatuse Programmile, meie kogukonna liikmetele kes olid nõud väga palju panustama ning ühiselt tööd tegema. 










Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Koonga jõusaal

KoKo Kohvikupäev

Lillepeenrad ilusamaks