Jalgrattamatk Soontaga maalinna

     25. oktoobril kell 12.00 toimus kogunemine Koonga bussijaamas, et üheskoos võtta ette matk imelisse Soontagana maalinna. Mõte selle ürituse jaoks tekkis ühe kohaliku naise lausest "tahaks ka trenni, kui rattatrenni lood, võiksin vabalt sabas sörkida", rattatrenni me siiski ei loonud, kuid see lause andis ajule mõtte korraldada jalgrattamatk. Ja kuhu mujale üks Koonga Kogukonna matk viia võiks, kui imekauni loodusega Soontagana maalinna. 

    Startisime kuuekesi Koonga bussijaamast, suunaga Mihkli poole. Mihklis ootasid meid juba kolm jalgrattamatkaga liitujat, kes olid kohale sõitnud Oidremalt. Jätkasime üheskoos sõitmist maalinna poole, tempo valisime kõigi järgi, et keegi liiga maha ei jääks ning keegi eest liialt ära ei kiirusta. Kuna paar päeva ennem matka oli vihma sadanud, siis kohati olid teed väga porised. Kuid kohale me jõudsime. Maalinna väravas otustasid enamus jätta oma rattad sinna ja ette võtta jalutuskäik maalinna. Metsatee maalinnani oli parajalt sopane, kellel jalas olid tossud olid oma valiku üle äärmiselt "rõõmsad". 

    Jõudes maalinna kohale tegime väikese pikniku, kus arutasime niisama maailma asjade üle ning kui tore on üheskoos midagi sellist ette võtta. Pikniku laual leidus head ja paremat, mida keegi oli kaasa võtnud. Kõhud täis söödud, teed joodud- võeti ette jalutuskäik torni ning linnusemäele. Jalutasime üheskoos paarkümmend minutit ringi ning otsustasime tagasiteele asuda. 

    Et tagasisõit liialt igav ei oleks, otsustasime me vahetada teed ning mitte minna sama kaudu tagasi. Tulime me Mihkli kaudu, kuid tagasi suundusime Laanealusel tee kaudu. Laanealuse teeotsas soovisime Oidrema poolt tulijatele head teed ning tänasime, et nad meiega liitusid. Tagasi tee, nagu teada, tundub alati tunduvalt lühem. Järgmisena ütlesime "Tsau" Tammaru bussijaamas järgmisele matkalisele ning ülejärgmisele ütlesime "Tsau" Ural.  Neljakesi suundusime me tagasi Koongasse ning seal meie matk läbi saigi. 

    Suur aitäh kõigile, kes matkal osalesid ja aitäh ilmataat, et oktoobri lõpus meid nii ilusa ilmaga kostitasid! :) 

Järgmise matkani! :) 

Pilte üritusest on võimalik näha siin

#OleSÕBRALIK #BeFRIENDLY

Tegevust on toetatud läbi Euroopa Solidaarsuskorpus projekti



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Koonga jõusaal

Lillepeenrad ilusamaks

Lauamängud, jõusaal.