Noorteinfo seminar 20-21 november





Koonga noorte ideeviida projekt "Noorteinfo seminar" toimus 20-21 november. 

Esialgselt pidi toimuma seminar Koonga koolis koos ööbmisega,  kuid saime reede hommikul vallavalitsuselt teate, et mõned Koonga kooli noored on saadetud eneseisolatsiooni ja väliskoolitaja sisse toomine ei ole hea mõte. Põhimõtteliselt 4 tunniga korraldasime ümber kogu seminari ja viisime terve seminari veebipõhiseks. Veebipõhise koolituse jaoks oli vaja kuuele noorele nutiseadet- need rentisime MTÜ Lõpe Noortelt. Ümber oli vaja mõelda ka toitlustus, toit oli vaja Pärnust ära tuua ning pakendikeskusest võtta toitluse jaoks pakendid, et see organiseerida noorteni. 

1 koolituspäev algas 18.00 google meetis koolitajaks oli Helena Randlaht ning koolituse teema oli "Noorteinfo-õige ja valeinfo eristamine". Samal ajal kui noored olid koolitusel pani projektitiim toite valmis ning toimetas need iga nooreni kontaktivabalt. Toit oli mõeldud mõlemaks koolituspäevaks ning tegi noored väga rõõmsaks. Koolituse lõpuks sai projektimeeskond ka toidu jagamisega ühele poole.

"Mulle väga meeldis see kõik, koolitajad olid väga toredad ja seletasid rahulikult ilusti ära, kui keegi midagi ei osanud. Koolitused olid ägedad ning praktilised ülesanded olid ka väga põnevad." Eleanora Konstabel

"Seminari alustasime me noorteinfo koolitusega, õige ja vale info eristamine. Mulle see meeldis, saime teha koostööd. Õige ja vale info eristamine oli keeruline kuid väga põnev ja ajas mitmeid kordi pea sassi. See oli hästi vinge, sest koolitaja oli meiega hästi avatud ja rõõmus. Seega naerust meil puudust ei tulnud." Kerttu Suija


2 koolituspäev algas hommikul, koolitajaks oli Maarja Pajusalu  "Noorteinfo slogan ja canva kasutamine." Koolitus oli väga informatiivne ning iga noor sai ise teha erinevaid postreid ja plakateid canva keskkonnas. Koolituse lõpus läks üks projektitiimi liige varem ära, et valmis panna asjad meeskonna tööks, milleks oli maastikumäng looduses. Kõigile koolitusel osalenutele oli mõeldud igas maastikumängu punktis personaalne märkmik ning pastapliiats. Pärast maastikumängu joodi ühiselt teed ning söödi koolituse lõpetuseks kooki. 

Üleüldiselt võib öelda, et koolitus läks väga hästi ja korraldajad olid väga kiired reageerijad ning said hakkama seminari veebi viimisele. Tulevikus siiski loodame, et viiruse levik väheneb ning on võimalus teha ikkagi suvel õue ka graffitit. 

Noorteinfo seminari projekti rahastati projektikonkussi "Ideeviit" raames, mida rahastab Haridus- ja Teadusministeerium.






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Koonga jõusaal

Lillepeenrad ilusamaks

Lauamängud, jõusaal.